Overslaan en ga direct naar de inhoud

Scheidingsbegeleiding

Scheidingsbegeleiding is mediation plus. Naast het begeleiden van gesprekken en "onderhandelingen" tussen de scheidende partijen ben ik ook inhoudelijk betrokken. Dat betekent dat ik scheidende partijen adviseer en inzicht geef op diverse onderwerpen die aan de orde kunnen komen. Bij de volgende onderwerpen die vaak aan orde komen bij een scheiding mag je advies en verduidelijking van mij verwachten :

- Alimentatie berekeningen

- Oplossingen voor een verdeling waar beiden financieel recht wordt gedaan

- Fiscale gevolgen en oplossingen

- Pensioen vragen en oplossingen

- Ondernemings perikelen

Begeleiding bij de rechtbankprocedure

Scheidingsbegeleiding is aanzienlijk meer dan mediation.

 

 

 

 

 

Veelgestelde vragen over scheidingsbegeleiding

De mediator is een gespreksbegeleider die jullie helpt om elkaars belangen duidelijk te maken en jullie vervolgens helpt om elkaar te begrijpen zodat jullie zelf tot oplossingen komen.

De scheidingsbegeleider doet dit ook doch hij/zij geeft daarnaast ook advies over de inhoud van jullie gewenste oplossingen of helpt om mogelijke oplossingen te bedenken. Kortom de scheidingsbegeleider "bemoeit" zich ook met de inhoud.

Er is geen standaard, geen mens is gelijk, geen relatie is gelijk en daarom is er ook geen scheiding gelijk. Een begeleiding kan soms met 1 of 2 gesprekken klaar zijn en soms zijn er 6 tot 8 bijeenkomsten nodig. Dit is afhankelijk van hoe goed jullie kunnen samenwerken. Wanneer er meer begrip voor elkaar moet komen, dus eerst meer mediation en dan pas naar de inhoud, dan zal het langer duren. 

 

Zeker kan dat, doch de andere partij zal daar ook mee akkoord moeten gaan. Het is vaak juist wel prettig wanneer je een eigen adviseur kunt raadplegen. Je bent immers emotioneel betrokken en dan kan het soms goed werken wanneer je na een bijeenkomst de inhoud kunt bespreken met iemand die vanuit een ander perspectief naar jouw verhaal en emotie kan kijken.

 

De kosten zijn gelijk aan de kosten van mediation, bij mij betaal je € 125,00 per uur. Dat geldt voor de uren die we met elkaar spreken n voor de uren die besteed aan het uitwerken van de gesprekken en vooral aan het uitwerken van jullie afspraken. 

Je moet er vanuit gaan dat een scheiding inclusief de kosten van de rechtbankprocedure minimaal € 2.500,00 kost. 

Je begint vrijwillig aan de begeleiding dat betekent dat je samen tot een oplossing wilt zien te komen. Wanneer dat niet lukt of wanneer één van jullie beiden vindt dat het niet zal gaan lukken dan staat het je vrij om direct met de begeleiding te stoppen. De afspraken die je tot op dat moment hebt gemaakt zijn niet meer van kracht, tenzij jullie beiden vinden dat die afspraken wel gestand moeten worden gedaan. Je kan dan bij een nieuwe begeleider overnieuw beginnen of je gaat een rechtbankprocedure starten.  

Cookieverklaring

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in de privacyverklaring.

Back to top