Overslaan en ga direct naar de inhoud

Mediation

Mediation bij een scheiding? Hoezo? Het besluit is genomen we gaan uit elkaar dus waarom dan mediation? Juist daarom mediation. 

Mediation wordt ingezet om de onderlinge communicatie zodanig te verbeteren dat jullie tot goede afspraken kunnen komen. Afspraken over alle zaken die je als scheidende partners moet en wilt regelen. En als je straks geen partners meer bent maar wel ouders blijft hoe dan? Juist als ouders van jullie kinderen is een goede onderlinge communicatie na de scheiding van essentieel belang. 

Vaak is de wens er wel om als goede ouders samen te blijven werken doch spelen er teveel onuitgesproken en onbegrepen emoties. De kracht van mediation is dat je elkaar de ruimte geeft om die emoties en frustraties uit te spreken waardoor je elkaar beter gaat begrijpen. Wanneer je elkaar begrijpt kun je afspraken maken waar je beide achter staat. Ik wil jullie daar graag bij helpen. 

Meer weten, neem dan contact met mij op voor een vrijblijvend en kosteloos gesprek.

            

 

 

 

Veelgestelde vragen over mediation

Ik zou het liever omdraaien. Wat levert mediation jullie op. Want wat is de reden dat je mediation wil? De meeste mensen willen mediation omdat ze hun relatie netjes willen beeindigen en oplossingen willen zonder een juridisch proces. Wanneer mediation slaagt dan hebben jullie oplossingen gevonden waar jullie beiden tevreden mee zijn. Is er een basis gelegd voor een toekomst zonder "gedoe".

 

De mediator is een onafhankelijk en neutrale gespreksbegeleider. Hij/zij helpt jullie in om op zodanige wijze met elkaar in gesprek te zijn en te blijven dat jullie goede afspraken kunnen maken over de beeindiging van jullie relatie en over de toekomst als ouders.

Voor je aan de mediation begint sluit je een mediationovereenkomst. Dit is een overeenkomst tussen de mediator en jullie. In deze overeenkomst staat opgenomen:

- wat het resultaat van de mediation moet zijn

- de spelregels waar een ieder zich aan dient te houden, zoals vertrouwelijkheid, de neutrale houding van de mediator

- de kosten

etc.

Naast de mediationovereenkomst is er een zogenaamd Mediation Reglement hierin is opgenomen wat je van de mediator mag verwachten, waarhij/zij zich aan moet houden etc.

Dat mag alleen wanneer de ander partner daar akkoord mee gaat. Het kan soms wel helpen wanneer je beiden een adviseur mee hebt. Hij/zij is veelal minder emotioneel betrokken en hoort hetgeen er wordt gezegd en besproken daardoor juist net even anders. 

Zeker, alle afspraken die je maakt zijn rechtsgeldig. De afspraken die jullie maken worden vastgelegd in een overeenkomst die door jullie beiden wordt ondertekend. Daarmee geef je dan aan dat je het eens bent met de gemaakte afspraken en daar kun je dan een beroep op dan wanneer de ander zich niet aan de afspraken houdt.

Cookieverklaring

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in de privacyverklaring.

Back to top